r
Nosalty Logó

Boros hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Risi
Boros hal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1713 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3689.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1713 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tálban a vajon vagy margarinon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tengeri halfilét (nem szükséges kiengedni), megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a borral.
  3. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a hal szét nem esik (ha egészben marad a halfilé típusa miatt, akkor krumplinyomóval összenyomkodjuk). Kis leve maradjon, de ha túl sok marad, akkor forraljuk el.
  4. Sóval elkevert tejfölt öntsünk hozzá, és jól keverjük össze. Felforraljuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Már nem forraljuk, kb. 10 percre, előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.
  6. Zöldséges rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7518
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Fehérbor helyett vörösborral is próbáltam már, mikor mi van itthon. Vörösborral is finom, csak a színe változik meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kolleganőmtől kaptam a receptet, de évekig a fiókom mélyén lapult, míg egyszer ki nem próbáltam. Azóta az egyik kedvenc. Hal kicsit másként, nem a megszokott rántott vagy sült hal. Egy újabb variáció az együnk minél több halat elméletre. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek