r
Nosalty Logó

Zöldbabos penne császárszalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldbabos penne császárszalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2500 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 625 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3785 micro
Összesen 2500 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
  2. A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.
  3. Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
  4. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
  5. A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
  6. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
  7. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.
  8. Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5774
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek