r
Nosalty Logó

Zöldbabos kocka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Zöldbabos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbabos kockához

Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbabos kockához

Összesen 870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbabos kockához

Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    2320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1035 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    5470 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6678 micro
Összesen 870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A zöldbabos kockához

Elkészítés

A zöldbabos kockához

  1. Tisztítsuk a babot, és blansírozzuk, vagyis dobjuk forrásban lévő vízbe pár percre, majd jeges vízben hűtsük ki.
  2. Szűrőkanállal szedjük át a mixer táljába.
  3. Öntsük mellé a már kihűlt alaplevet, az aprított petrezselymet, a bazsalikomot, a tojásokat és forgassuk át.
  4. Szórjuk bele a reszelt pecorinot vagy parmezánt, ezzel is krémesítsük.
  5. Vajjal kenjünk ki egy hőálló sütőtálat, zsemlemorzsával szórjuk ki (ez opcionális, ha gluténmentesen készítjük elhagyhatjuk).
  6. Öntsük bele a zöldbabos keveréket és előmelegített sütőben 180 fokon fél óra alatt süssük készre.
  7. Sütés után hagyjuk hűlni kicsit, csak utána szeleteljük.
  8. Készíthetünk párolt hagyma és fűszerek hozzáadásával paradicsommártást mellé, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2750
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 06.

Ajánló

Hidegen és melegen is tálalhatjuk, egy kanál paradicsomszósszal akár, előételként vagy köretként is megállja a helyét, kínáljunk mellé illatos, száraz fehérbort.

Receptkategóriák

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Hozzávalók

A zöldbabos kockához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek