r
Nosalty Logó

Zöldbabos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Zöldbabos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    2851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    5703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2274 micro
Összesen 884 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorót száraz serpenyőben, erős lángon kissé megpirítjuk, kiszedjük egy hideg tányérra.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk. Egy serpenyőben kevés olíván, erős tűzön körbepirítjuk, közben sózzuk, és rátekerünk egy kis színes borsot. A húst kiszedjük a serpenyőből, a helyére rakjuk a felkarikázott hagymát, azt is megdinszteljük egy kicsit.
  3. Visszarakjuk a serpenyőbe a hagyma mellé a húst, hozzáadjuk a mélyhűtött zöldbabot, megszórjuk a mozsárban összetört római köménnyel, picike vizet öntünk alá, jól összekeverjük.
  4. Lefedve, kicsi lángon kb. 15 percet puhítjuk, ezalatt a hús is, a zöldbab is elkészül. Közben többször ellenőrizzük. Csak annyi nedvesség marad alatta, hogy ne legyen teljesen száraz. Hozzákeverjük a megpirított mogyorót.
  5. A végén megszórjuk az apróra vágott snidlinggel. Hajdinával tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7978
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos csirkemell
Pogácsa 391 recept

Google a legjobb barátunk: beütöttem, hogy zöldbab, csirkemell, mert kitaláltam, hogy ebből a két hozzávalóból akarok ma ebédet főzni. Kiadott egy csomó ötletet, ezek közül választottam, kicsit variálva. Annál a receptnél pirított dió volt, csak mogyoróm volt itthon, így is jó lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!