r
Nosalty Logó

Zöldbabos-csirkehúsos torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbabos-csirkehúsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 606 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 2424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított zöldbabot vízgőz felett puhára pároljuk.
  2. A csirkemellet 3x3 cm nagyságú kockákra szeleteljük, megszórjuk borssal, őrölt pirospaprikával, összekeverjük olívaolajjal, és egy felforrósított serpenyőben 4-5 percig, a hús kifehéredéséig sütjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, összekeverjük, és beleforgatjuk a párolt zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy 24 cm-es kerek sütőformát kibélelünk a leveles tésztával úgy, hogy kicsit a falán túlnyúljon.
  5. A tésztára egyenletesen elosztjuk az elősütött csirkemellet, rászórjuk a krémfehérsajtot, ráöntjük a zöldbabos keveréket. Mini mozzarella golyókkal és szeletelt paradicsommal díszítjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, 10-15 perc pihentetés után fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13149
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle ötlet is kavargott gondolataimban, hogy mit is készíthetnék zöldbabból a szokásos leves, főzelék, saláta hármason túl. Végül is a zöldbabos-csirkehúsos torta mellett döntöttem. A paradicsomtorta alapján készült, de annál jóval tartalmasabb, laktatóbb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek