r
Nosalty Logó

Zöldbabos-csirkehúsos torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbabos-csirkehúsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 606 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 2424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított zöldbabot vízgőz felett puhára pároljuk.
  2. A csirkemellet 3x3 cm nagyságú kockákra szeleteljük, megszórjuk borssal, őrölt pirospaprikával, összekeverjük olívaolajjal, és egy felforrósított serpenyőben 4-5 percig, a hús kifehéredéséig sütjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, összekeverjük, és beleforgatjuk a párolt zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy 24 cm-es kerek sütőformát kibélelünk a leveles tésztával úgy, hogy kicsit a falán túlnyúljon.
  5. A tésztára egyenletesen elosztjuk az elősütött csirkemellet, rászórjuk a krémfehérsajtot, ráöntjük a zöldbabos keveréket. Mini mozzarella golyókkal és szeletelt paradicsommal díszítjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, 10-15 perc pihentetés után fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13148
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle ötlet is kavargott gondolataimban, hogy mit is készíthetnék zöldbabból a szokásos leves, főzelék, saláta hármason túl. Végül is a zöldbabos-csirkehúsos torta mellett döntöttem. A paradicsomtorta alapján készült, de annál jóval tartalmasabb, laktatóbb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek