r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine koszider konyhájából

koszider
Quiche Lorraine koszider konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

764
Kalória
21.2g
Fehérje
43.8g
Szénhidrát
56.2g
Zsír
135.1g
Víz
300.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Ha kész a hagyma (lásd töltelék), begyújthatjuk a sütőt, hogy jó forró legyen.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, tojássárgájával, majd alaposan elmorzsoljuk a hideg vajjal. Először nehezen áll össze, de ahogy melegszik a vaj, egyre jobban felveszi a lisztet. Ekkor belekeverjük a hideg vizet, amitől sima, közepesen kemény, jól alakítható tésztává áll össze. (Betehetjük a hűtőbe, de dolgozhatunk is tovább vele.)
  3. A tésztalabdát a kezünk között ellapogatjuk, majd a 26 cm átmérőjű piteformába tesszük, és egyenletesen szétnyomogatjuk, 2 cm-es peremet is készítünk. (Kinyújthatjuk deszkán is, de fölösleges elővenni a táblát, mert kézzel is jól alakítható.) A formát semmivel sem kell kikenni!
  4. Az alapot betesszük a forró sütőbe, és 15 percig elősütjük. Akkor jó, ha a tészta pereme kivilágosodik. (Ha felpúposodna, a púpokat egyszerűen lenyomjuk.)
  5. Megtöltjük. Előbb a szalonnát (sonkát) rászórjuk a tésztára - nem kell eligazgatni, ha össze-vissza borzas, jobban közé folyik a tojás. Ezután rászórjuk a hagymát, végezetül ráöntjük a tojásos masszát. Alaposan megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. A forró sütőben kb. 40 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. A formában langyosra hűtjük, és így fogyasztjuk. Salátát kínálhatunk hozzá.

Töltelék

  1. Először a hagymát félfőre, finom szálasra felvágjuk, majd a vajból elvett 1 dkg-on üvegesre pároljuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Közben nagyobb darabokra összetépkedjük a hajszálvékony szalonnaszeleteket. (Sonkával talán még finomabb, de az is nagyon vékony legyen.)
  3. Az egész tojásokat és a tésztából kimaradt fehérjét alaposan összekeverjük a tejszínnel, sóval és jó sok borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Először Belgiumban ettem, vallon területen, és imádtam. A tészta omlós, a töltelék ízes, az egész pedig látványos. Jó tömény a sok vajtól és zsíros tejszíntől, ezért nagyon kiadós. Langyosan a legfinomabb, de másnap is tökéletes, szendvics helyett is például kirándulásra, munkahelyre. (Nekem hideg tejjel ízlik a legjobban, de a sör is nagyon csúszik rá.)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek