r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine koszider konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Quiche Lorraine koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3059 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 287 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3059 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Ha kész a hagyma (lásd töltelék), begyújthatjuk a sütőt, hogy jó forró legyen.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, tojássárgájával, majd alaposan elmorzsoljuk a hideg vajjal. Először nehezen áll össze, de ahogy melegszik a vaj, egyre jobban felveszi a lisztet. Ekkor belekeverjük a hideg vizet, amitől sima, közepesen kemény, jól alakítható tésztává áll össze. (Betehetjük a hűtőbe, de dolgozhatunk is tovább vele.)
  3. A tésztalabdát a kezünk között ellapogatjuk, majd a 26 cm átmérőjű piteformába tesszük, és egyenletesen szétnyomogatjuk, 2 cm-es peremet is készítünk. (Kinyújthatjuk deszkán is, de fölösleges elővenni a táblát, mert kézzel is jól alakítható.) A formát semmivel sem kell kikenni!
  4. Az alapot betesszük a forró sütőbe, és 15 percig elősütjük. Akkor jó, ha a tészta pereme kivilágosodik. (Ha felpúposodna, a púpokat egyszerűen lenyomjuk.)
  5. Megtöltjük. Előbb a szalonnát (sonkát) rászórjuk a tésztára - nem kell eligazgatni, ha össze-vissza borzas, jobban közé folyik a tojás. Ezután rászórjuk a hagymát, végezetül ráöntjük a tojásos masszát. Alaposan megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. A forró sütőben kb. 40 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. A formában langyosra hűtjük, és így fogyasztjuk. Salátát kínálhatunk hozzá.

Töltelék

  1. Először a hagymát félfőre, finom szálasra felvágjuk, majd a vajból elvett 1 dkg-on üvegesre pároljuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Közben nagyobb darabokra összetépkedjük a hajszálvékony szalonnaszeleteket. (Sonkával talán még finomabb, de az is nagyon vékony legyen.)
  3. Az egész tojásokat és a tésztából kimaradt fehérjét alaposan összekeverjük a tejszínnel, sóval és jó sok borssal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1503
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

Saláta, sör, fehérbor. Vagy amit szeretünk. Egy tartalmas leves után főételnek is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Quiche Lorraine koszider konyhájából
koszider 91 recept

Először Belgiumban ettem, vallon területen, és imádtam. A tészta omlós, a töltelék ízes, az egész pedig látványos. Jó tömény a sok vajtól és zsíros tejszíntől, ezért nagyon kiadós. Langyosan a legfinomabb, de másnap is tökéletes, szendvics helyett is például kirándulásra, munkahelyre. (Nekem hideg tejjel ízlik a legjobban, de a sör is nagyon csúszik rá.)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.