Nosalty Logó

Zöldbableves egyszerűen kezdőknek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbableves egyszerűen kezdőknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8603.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    7471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 2015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott kolbászt 3-4 ek olajon alacsony lángon sütjük. Amikor szépen kunkorodnak, hozzátesszüka lisztet,és még egy kicsit futtatjukvele.
  2. Félrehúzzuka tűzről,hozzátesszüka tejfölt, és jól átkeverjükcsomómentesre. Felöntjüka zöldbab levével,homogénre keverjük, majd a tűzre visszahelyezzük, és felöntjüka húslével. Minden habart levest és főzeléket ha ezzel az eljárással készítünk(olaj, liszt félrehúzva, tejföl, víz vagy húsleveslé), akkor soha nem csomósodik össze!
  3. Fűszerezzük(babérlevél vagy kapor). Felforr, besűrűsödik,és ekkor hozzáadjuka főtt zöldbabot. Mégegyszer felforr, és elzárjuk. Ecettel ízesítjük(kb. 1ek).Az ecet természetesen elhagyható, de hidd el megbolondítja,én kaprosan szeretem.Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10087
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Ajánló

Ha valaki tartalmasabbra szeretné, 1-2 db burgonyát is főzhet bele a zöldbab hozzáadása előtt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám mindig gyorsan csinált valami finomat, pocsékolni tilos volt!

Hozzászólások

Kata58

Szuper finom lett! én egy késhegynyi pirospaprikát és még egy kis virslit is tettem hozzá felkarikázva. A Recept elmentve....Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.