r
Nosalty Logó

Zöld teás-kakaós márványkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöld teás-kakaós márványkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4627.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 3188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni.
  2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpapírral kibélelünk, vagy előkészítünk egy 12 db-os szilikon muffin formát (az eredeti recept 8-10 darabra írja a tésztamennyiséget, de mivel én ilyet még nem láttam, a 12 darabost készíteném elő és megnézném, hány darab jön ki belőle. 12-nél nem több.). A nem szilikonos formát ki kell olajozni.
  3. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd félretesszük.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a kávét, 1/4 csésze vizet, 1/3 csésze cukrot és a kakaóport. Simára keverjük. Ezt is félretesszük.
  5. Egy másik kis tálban villával könnyedén felverjük a tojást és a tojás fehérjét (a sárgáját félre lehet tenni rántottához). Szintén félretesszük.
  6. Felkockázzuk a vajat, egy nagyobb tálban habosra keverjük kb. 1 perc alatt.
  7. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és nagy fokozaton együtt keverjük kb. 3 percig. A tojást lassan hozzákeverjük, kb. 1 teáskanálnyit egyszerre.
  8. Alacsony fokozaton keverve hozzáadjuk a lisztes keverék egy harmadát. Közepes fokozaton hozzákeverjük a joghurt felét. Újra alacsony fokozatra váltunk, hozzáadjuk a maradék lisztet felét.
  9. Gyors fokozaton mehet bele a maradék joghurt és a vanília oldat, majd alacsony fokozaton a maradék liszt.
  10. Kimérünk 1 1/2 csészényit a tésztából és hozzákeverjük a kakaós kávét. A maradékhoz pedig a matcha port. Ez utóbbival óvatosan kell bánni, mert nagyon finom por és ha nem vigyázunk, a fele a tészta helyett a falon és a környező berendezéseken landol, annyira száll.
  11. A zöld tészta háromnegyedét a sütőformába kanalazzuk. Ennek a tetejére kanalazzuk elszórva a kakaós tésztát, majd legfelülre kiskanállal a zöld tésztát. Akkor jó, ha mindkét szín látszik.
  12. Kötőtűvel, vagy vékony pengéjű késsel cikk-cakkban kicsit összehúzkodjuk, hogy szép átmenetes, márványos legyen, de ne keveredjen igazán össze.
  13. Ha muffint sütünk, akkor egy kanál zöld, egy kanál barna tészta váltakozik, ezt nem igazán kell keverni mert magától is szépen összeáll.
  14. A kenyérforma sütit 180 C fokon 45-50, a muffinokat 20-25 percig illetve tűpróbáig sütjük.
  15. A lezárt, de még meleg sütőben hagyjuk kicsit állni, majd sütemény rácson hagyjuk kihűlni.
  16. Nagyon érdekes és mutatós süti, a zöld tea íze érezhető, de nem uralkodó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20x5.5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8822
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Ajánló

Teával vagy tejes kávéval a legjobb, mint bármely más édes kenyér-süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hete fedeztem fel a matcha-t, ami egy nagyon érdekes valami. Finom porrá őrölt, japán zöld tea, amit erdedetileg szertartás-szerűen készítettek, tálaltak és fogyasztottak el Japánban. Manapság használják sütemények, fagylaltok, desszertek ízesítésére illetve italok készítésére (gyümölcsös turmixok, matcha latté - matcha-val készített tejes tea). Gyönyörű smaragdzöld színe van és jellegzetes, de nem túl erős "zöld" íze, ami talán füvet juttat az ember eszébe, de igencsak kellemes. Már egy kevés is elég ízesítésre és színezésre is, így - bár nem olcsó - kiadós. Az eredet receptet itt találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...