r
Nosalty Logó

Zöld spárgás, edemame babos, tofus tészta kókusztejes szósszal

Bencsik Brigitta NS
Zöld spárgás, edemame babos, tofus tészta kókusztejes szósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

1086
Kalória
60.9g
Fehérje
126.1g
Szénhidrát
42.1g
Zsír
253.7g
Víz
-
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Összesen 1086 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1086 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    2354 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    761 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Az edemame babot lobogó vízben 3 perc alatt héjával együtt megfőzzük.
  3. A spárgát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Kb 3-4 cm-es darabokra.
  4. A tofut kicsi kockákra feldaraboljuk.
  5. Amíg darabolunk, addig a bab meghűl, és kifejtjük a szemeket a héjból.
  6. A tofut kevés zsiradékon (én olívaolajat használtam) elkezdjük pirítani, közepes-magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilipehellyel.
  7. Amikor a tofu már kicsit megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, és együtt sütjük őket.
  8. Amikor a spárga már kicsit megpuhult, akkor hozzáadjuk az edemame babot. Folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, hogy ne égjen le.
  9. Míg a zöldségek együtt sülnek, addig elkészítjük a szószt: a kókusztejet összeturmixoljuk a miso pastával és a szójaszósszal. Ezt is picit chilizzük, folyamatosan kóstolgatjuk. A fent leírt mennyiség nem kötelező, nyugodtan tegyünk hozzá kevesebb/több miso pastát vagy szójaszószt.
  10. Mikor a zöldségek szépen lepirultak, akkor hozzáöntjük a szószt és összeforgatjuk. Kóstolgassuk, én még tettem hozzá egy kis chilit. Ez is abszolút ízlés kérdése.
  11. Megvárjuk, hogy összerottyanjon a szósz a zöldségekkel, és hozzáadjuk a tésztát. Jól összeforgatjuk, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ezt a receptet a Nosalty Húsbavágó kampánya ihlette. A sok húsos étel után szuper volt végre egy nagyon ízes, húsmentes ételt készíteni. Imádom az édes-sós-csípős ízkombináziót, amit ez a recept kiválóan hoz. A zöld hozzávalók igazi frissességet adnak egy meleg nyári napon is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek