Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis tészta - gluténmentes

Brokkolis tészta - gluténmentes
Brokkolis tészta - gluténmentes
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, gyors és egyszerű. Imádom.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Elkészíthető durumlisztböl készült tésztával is.
Nem kell sózni, mert a szardellafilé elég sós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük
  2. Bő, sós, lobogó vízben együtt megfőzzük a brokkolit és a tésztát.
  3. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk rajta a szardellafiléket, a peperoncsínót.
  4. Ha a tészta és a brokkoli puha, leszűrjük, hozzákeverjük a szardellás olajat.
  5. Tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szardellás-brokkolis tészta, tészta brokkolival és szardellával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amine
Flowerbomb / Amine Thu, 2010-11-11 20:20

Kedves Evvi! Én sem felejtettem el! Egy k... hosszú ú miatt nem kéne belémkötnöd, nekem aztán tényleg nem szokásom hibásan írni. Ha ne adj Isten néha mégis, az nem azért mert nem tudok helyesen, hanem mert szétszórt, figyelmetlen etc. vagyok. De ne már egy gasztroblogon ez legyen a téma!
Kívánok Neked jó étvágyat a brokkolis tésztához, ha valami mondanivalód van még, akkor inkább privátban!

erazs
erazs / erazs Fri, 2010-11-12 12:11

Kedves Amine! Milyen vicces, nekem olybá tűnik, mintha ezt a vitát épp te kezdted volna... És a latin etc. magyarul stb, csak ha elfelejtetted volna :)
És a brokkolis tészta szuper, én még fokhagymát is tettem az olívaolajra!

Amine
Flowerbomb / Amine Fri, 2010-11-12 14:10

Milyen vitát?
Úgy látom egyeseknek nincs jobb dolguk, mint egy véletlen hosszú " ú" miatt kritizálni. Az etc.-t képzeld még a tanárom is használta...
Megtehetném, hogy én is kritizáljak, olyanokat, akik Mo-on élnek, születtek és csak hemzseg egy-egy hsz-ük a hibáktól.
Én ezzel ezt a vitát lezárom, mert nem akarom itt bizonyítani, hogy igen, vesszöparipám a helyesírás és tanulmányaim alatt helyesírásból és három nyelvböl egy darab négyesem nem volt.
Az etc. és sok külföldi kifejezés már beleszövödik az anyanyelvünkbe, de a peperoncino az peperoncino, mert a pizza sem pidzza.
És utoljára, hogy mindenki megjegyezze: én is imádom a brokkolis tésztát.
Valószínüleg ez is olyan, mint az a csoki anno : ronda, de finom :) Véleményem lehet, nem? Vagy mindenkinek tetszenie kell?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 16:45

Nos, szerintem először meg kéne kóstolni és aztán kritizálni. Én mindenképpen el fogom készíteni.

ui. én is kint élek hosszabb ideje külföldön, de a helyesírást nem felejtettem el...

üdv.Evvi

illesera
illesera Sun, 2010-11-07 21:11

Kedves Amine !
Igazad van, de tudod ízlések és pofonok.... ! Azon, pedig, hogy kinek mi étvágygerjesztő és mi nem, nem érdemes vitatkozni, gondolom te is ezt vallod ! Annyi finom, szép, gusztusos étel van ezen az oldalon, amiből válogathatunk, hát tegyük azt inkább !!!
Ahol te élsz, ott is biztosan vannak remek helyi specialitások, nincs kedved néhányat megosztani velünk , itthoniakkal ?
üdvözlettel
Era

Amine
Flowerbomb / Amine Sun, 2010-11-07 20:40

Kedves Illesera! Szégyellem magam, amiért hibásan írtam, természetesen tudom, hogy rövid u és hosszú ö. Versenyeket nyertem anno helyesírásból, de mivel több, mint 10 éve külföldön élek és alig írok magyarul, azt hiszem még nem annyira gáz, ha hébe- hóba hibát vétek.
Bizonyosan örülni fognak a lisztérzékenyek, talán még finom is ( én szeretem a brokkolis tésztát), de ez itt valljuk be, nem egy étvágygerjesztö ( hosszú ö-vel) fotó.
A peperoncino meg maradjon peperoncino.
Üdv.

bibka74
bibka74 Sun, 2010-11-07 20:09

Bocsi,a héten már nem,mert vasárnap van.
Tehát a jövő héten.
Üdv:bibka74

bibka74
bibka74 Sun, 2010-11-07 20:07

Nekem tetszik,a brokkolitól ilyen szép zöld.
A héten elfogom készíteni!
Üdv.:bibka74

illesera
illesera Sun, 2010-11-07 20:06

Kedves Amine !
Azért peperoncsínó, amiért a "haragúdj" helyesen haragudj, és az "étvágygerjesztö" helyesen étvágygerjesztő .....!!! :))))
egyébként pedig biztosan finom az étel, és aki lisztérzékeny, ( és talán mások is ) örülni fognak ennek a receptnek !
Üdv
Era

Amine
Flowerbomb / Amine Sun, 2010-11-07 19:30

Ne haragúdj, de egyáltalán nem étvágygerjesztö vagy a fotó sikerült rosszul.
És nem értem, miért peperoncsínó a peperoncino? Dimmi, perché?

754
fusilli tészta 90 g
brokkoli 0.5 közepes fej
szardella 140 g
olívaolaj 1 ek
pepperoni 1 db