Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbógombóc

Zserbógombóc
Zserbógombóc
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyra ajándékba adott bonbonok egyike volt ez a zserbógombóc. De szerintem önálló desszertként is megállja a helyét. Szerintem ez egy olyan desszert, ami sokáig eláll, bár nagyon nem tudtuk tesztelni, mert elég hamar elfogy.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel. Állni hagyjuk kb.1 órán át.
  2. Késes aprítóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
  3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás.
  4. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/ étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.
  5. A hűtőből kivett gombócokat bevonjuk a csokival. Ha kész, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 618
elküldve: 5
receptkönyvben: 654
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Pfanni

Mióta szakács: 2009.10.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-lekváros-rumos-aszalt barackos desszertgolyók, részeges diós golyók

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andy01
andy01 Mon, 2014-12-08 13:01

Kedves Fanni !
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi víz kell a barack meglocsolásához ?

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Sat, 2014-12-20 15:48

Szia! Remélem még nem késő a válasz. Valaki belinkelte az eredeti receptet, abban olvashatod, hogy 1 evőkanál vízzel kell meglocsolni. Szerintem ha elhagyod, vagy az alkohollal pótolod, akkor is jól fog sikerülni. Anna

kicsi_kriszti
kicsi_kriszti / kicsi_kriszti Wed, 2011-12-07 15:09

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom aki megcsinálta hogy hatalmas siker!!! Nálam különösen. De én raktam bele fahéjat is:)
Üdv. Kriszti

moncsiga
moncsiga Mon, 2011-12-12 22:53

Családom kedvence! Sajna annyira, hogy a fiúk (3) betegre eszik magukat. Legközelebb csak keveset csinálok!:)

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Wed, 2010-11-10 08:34

Köszönöm, hogy föltetted a forrást! Tavaly karácsonykor annyi oldalt néztem meg, hogy meg sem kíséreltem visszakeresni, hogy hol bukkantam rá erre a jó kis receptre.

Rzsuzsie
Rzsuzsie Wed, 2010-03-03 23:04

Koszi Anna a segitseget.
12 vendegem lesz, azt hiszem a legjobb akkor ha haromszor ekkora adagot csinalok.
(mar elore erzem, akkor sikere lesz, hogy gyorsan elkapkodjak)

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Wed, 2010-03-03 09:20

Szia Rzsuzsie!
Pontosan nem emlékszem, de kb. 20 gombóc lehetett. Persze attól is függ, hogy mekkorákra formázod őket. Remélem ízleni fog!

Rzsuzsie
Rzsuzsie Tue, 2010-03-02 22:24

Szia Fanni!
Meg tudnad nekem mondani, hogy ebbol az adagbol kb. hany golyo lesz?

586
aszalt sárgabarack 15 dkg
dió 15 dkg
cointreau 2 ek
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 1 ek
rumaroma 5 ml
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál