Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld mártás húshoz és zöldségekhez

Zöld mártás húshoz és zöldségekhez
Zöld mártás húshoz és zöldségekhez
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús és zöldségek mellé akartam valamilyen mártást, hogy egy kicsit különlegesebbé tegyem a fogást, de semmiképp nem akartam se tejszíneset, se joghurtosat hozzá. Volt a hűtőmben sok zöld, így nekiálltam "valaminek"... Azt hiszem, nagyon jó dolgot kreáltam. :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon egyszerű a dolgunk, mert az összes hozzávalót a paradicsomkonzerv kivételével beletesszük egy fazékba, és annyi vízben puhára főzzük a zöldeket, amennyi épp ellepi őket.
  2. Amint megpuhultak, leöntjük az összes vizet, és a paradicsomkonzervvel együtt elkezdjük összeturmixolni.
  3. Kóstolgassuk meg közben, és ha valamilyen fűszer hiányzik, akkor ne sajnáljuk. Minél ízesebb, annál jobb. Természetesen az almaecet helyett mehet citrom, illetve el lehet hagyni egyes összetevőket.
  4. Turmixolás után egyet rottyantunk még az egyvelegen, és készen is van az isteni mártás.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöld szósz, zöld mártás, mártás húsok mellé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

52
spenót 500 g
brokkoli 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
kapor 4 szál
kakukkfű 2 szál
bazsalikom 1 marék
zellerlevél 2 db
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
chilipaszta 1 teáskanál
almaecet 1 ek
xilit 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 dl