r
Nosalty Logó

Zöld krémleves Boribon konyhájából

Boribon
Zöld krémleves Boribon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

171
Kalória
4.9g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
8g
Zsír
252.5g
Víz
3.8g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1716 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    4923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    5630 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6863 micro
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. A pórét karikákra vágjuk (azöld részét is, ameddig használható), és a vaj/olaj keverékenalacsony lángon puhára pároljuk..
  2. A zöldspárga legvégét kb. 1.5 cm hosszan levágjuk, a többit hosszab darabokra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a megpuhult póréhoz, és felöntjük egy kicsit több levessel, ami éppen ellepné. Vagy vízzel, és hozzáadunk egy pici darabot egy leveskockábol. Már akocka fele isrengeteg, ezért írtam 1/4-et. Kb. 5 percig főzzük, al dente legyen.
  4. Közben a turmixgépbe beledobáljuk a nagyobb darabokra vágott tomatillot, zöldhagymát, reszelt foghagymát,zöldfűszereket és az avokádót.
  5. Hozzáöntjük a megfőtt levest mindenestől, és homogénre turmixoljuk. Sűrű és krémes legyen. Kész is, jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ez a leves két recept kereszteződéséből származik: spárgakrémleves és salsa verde. Ez utóbbi mexikói szósz csirkéhez, és az a lényege, hogy mindenféle zöld dolgot összeturmixolunk (hagymák, tomatillo, bébispenót, cilantro), és római köménnyel ízesítjük. Egyszer majd felteszem a pontos receptet. Én rengetegszer készítem, és annyira finom, hogy mindig kanállal megeszem a felét, ezért már többször felötlött bennem, hogy egy picit felhígítva szuper leves lenne belőle. Most volt kimaradva zöldspárgám, amiből krémlevest akartam készíteni. Így jött az öltlet, hogy tegyem a már régóta tervezett salsa verde-s levesbe. A végeredmény egyszerűen mennyei, pedig én egyébként egyaltalán nem is vagyok leveses (ezelőtt kb. 1 éve ettem levest...).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek