r
Nosalty Logó

Zöld kagyló mediterrán mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Barny
Zöld kagyló mediterrán mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1957 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 195 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6730 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2616.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1742 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1035 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    746 micro
  • β-karotin
    13403 micro
  • β-crypt
    3214 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 1957 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon a paprikával és a paradicsommal összepirítjuk éppúgy, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított erős paprikát és előkészített fűszereinket. Meghintjük kevés cukorral, hogy jobban kiadja a paradicsom ízét.
  2. Kiolvasztott kagylóinkat rádobjuk gondosan előkészített ragunkhoz. Pár kapribogyó társaságában ismét átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és némi vízzel. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
  3. Közben a burgonyakeményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, és a kagylón levő folyadékot mártás sűrűségűre sűrítjük.
  4. Elkészülte után frissen aprított kaporral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3963
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha szereted a tenger adta dolgokat, akkor most jó helyen jársz, a recept egyszerű, gyors és finom.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek