r
Nosalty Logó

Normand kagylósaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Normand kagylósaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 1955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt grillezésre állítjuk, 220-230°C - fokra. A rácsot középmagasságba rakjuk, feljebb, mintha süteményt sütnénk, de ne legfelülre.
  2. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a felaprított fokhagymát, és megpirítjuk kissé.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, és az olívaolajat is beleöntjük.
  4. Belerakjuk a kagylót, pirítjuk két percig, majd hozzáöntjük a bort, összeforraljuk.
  5. Megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és beleöntjük a citromlevet. Sütjük még két percig.
  6. Beleöntjülk az egészet egy kissebb méretű tepsibe, hogy jó ujjnyi magasan álljon benne az egész, és berakjuk a sütőbe, grillezük kb. 10 percig, hogy megpiruljon a teteje.
  7. Ha kész, pirítóskenyérrel és egy gerezd citrommal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18794
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 07.

Ajánló

A recept két személyre szól főételként, de négy személyre előételként is alkalmazható sikerrel! :) pH besorolás: erősen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az étel az egyike a fő-fő kedvenceinknek. Akkor készítjük, ha jó kedvet, örömet akarunk szerezni egymásnak. Végtelenül könnyen elkészíthető, ugyanakkor mégis különleges. Igazán ideális egy kettesben eltöltött vacsorához... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.