r
Nosalty Logó

Vajban sült fésűkagyló ropogós zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajban sült fésűkagyló ropogós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    562 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró vízbe tesszük a brokkolit és a zöldbabot 1-2 percre, majd kivesszük, lecsöpögtetjük.
  2. Felvágjuk a paradicsomot 1-2 cm vastag szeletekre. Egy kiskanál sót, borsot, fokhagymaport és petrezselymet összekeverünk, és ezzel ízesítjük a zöldségeket, majd forró vajban megsütjük őket (illetve grillezni is lehet).
  3. A tányérra egy vastag csík remoulde mártást terítünk, és erre ültetjük a kész paradicsomszeleteket (a mártás különböző receptje itt is megtalálható, de készen is lehet venni).
  4. A fésűkagylókat sózzuk, borsozzuk, majd forró vaj-olaj keverékében gyorsan megsütjük kb. 30-30 mp oldalanként. Akkor jó, ha picit megbarnul. Ha túl sokáig sütjük gumis lesz, rágós.
  5. Azon melegben tálaljuk, és jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14354
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a főzőműsorokat, és gyakran készül fésűkagyló, amit a párom nagyon megkívánt. Így aztán egyszer csak sort kerítettem rá, mert nem túl olcsó, de vettem neki, és elkészítettem, nagyon tetszett neki. Máskor is szívesen enne, akkor más körettel próbálom majd.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.