r
Nosalty Logó

Babéros nyúl

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lurpak
Babéros nyúl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2398 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 599 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 2398 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a fokhagymaszeleteket, és pár perc alatt illatosra-aranybarnára sütjük.
  3. Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük őket, hogy meg ne égjenek. A maradék vajon pár perc alatt megkapatjuk a nyúlcombok mindkét oldalát, majd a húsosabb résszel felfelé hagyjuk az edényben.
  4. Ráöntjük az alaplevet, finoman sózzuk és borsozzuk, visszatesszük bele a fokhagyma háromnegyedét.
  5. Kis lángon, lefedve egy órán át főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a babérleveleket, és kb. még egy fél órát főzzük.
  6. Kivesszük a nyúlcombokat, egy tányérra tesszük őket. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 2 merőkanálnyit z fokhagymás alapléből. Jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe. Visszahelyezzük a nyúlcombokat, és még egyet rottyantunk rajta.
  7. Elzárjuk alatta a gázt, a combokra helyezzük a kihagyott fokhagymaszeleteket, és a finomra aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5515
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 16.

Ajánló

Jázminrizzsel vagy fusili tésztával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi régi típusú, franciás, krémes különlegesség - tökéletes vasárnapi ebéd! www.lurpak.com/hu-hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!