r
Nosalty Logó

Zempléni szarvasborjú galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Zempléni szarvasborjú galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1945 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 487 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3084.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1945 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és félretesszük.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk.
  3. A szalonna zsírján a húst megpirítjuk, majd lassú tűzön, fedő alatt az apróra vágott hagymával, paradicsommal, felszeletelt gombával és a szemes fűszerekkel (borókabogyó, szegfűbors) puhára pároljuk.
  4. Mikor megpuhult a hús sóval, borssal, rozmaringgal, bazsalikommal ízesítjük, majd felöntjük borral és összeforraljuk.
  5. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10440
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Galuskával kínálhatjuk. A csalános tojásos nokedli sem rontja el. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zempléni szarvasborjú galuskával
Marcsisef 217 recept

Egy boros és vadas oldalon találtam ezt a receptet, mikor szarvashús elkészítése után kutakodtam. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönet Kapalló G. Gyulának!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek