Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres krumplileves vajas habarással

Zelleres krumplileves vajas habarással
Zelleres krumplileves vajas habarással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék zöldségekből készítettem gyors vacsorának. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fokhagymával bedörzsölt, pirított kenyeret adhatunk mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott krumplit, zellert és a paprikát kis kockákra, a salottát karikákra vágjuk. A fokhagymát elkaparjuk, a petrezselymet aprítjuk.
  2. A vajat felhevítjük, ebben megdinszteljük a hagymát, a paprikát, kicsit később belekeverjük a zellert, a krumplit és a fokhagymát. Felöntjük egy jó liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, a fűszerpaprikát, az oregánót, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Lassú tűzön megfőzzük az egészet.
  3. Amikor már megfőtt a levesünk, egy kis tálban ennek pár kanálnyi levével összekeverjük a lisztet, és belehabarjuk a vajas levesbe. Az egészet jól összeforraljuk, majd beleszórjuk a petrezselymet. Ízles szerint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 999
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
burgonya 3 db
zeller 1 kis db
salottahagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
finomliszt 2 ek
oregánó 1 csipet
víz 1 l