r
Nosalty Logó

Zabos rácsos

NS
Zabos rácsos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

897
Kalória
34.7g
Fehérje
140.4g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
151.4g
Víz
79.8g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
46.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.1 g
  • Cink
    236 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    183 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    108 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7230.6 g
  • Cink
    1182 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    915 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    702 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    756.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    116 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    542 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 4486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe. Ide tesszük az élesztőt, a joghurtot, a cukrot, a tojásokat és kb. 1 dl tejet.
  2. Elkezdjük dagasztani, és amikor már majdnem összeállt, hozzátesszük a margarint, és ha szükséges, annyi tejet, hogy könnyű, ruganyos tésztát kapjunk.
  3. Az elkészült tésztát meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztának egyharmad részét félretesszük a rácsoknak, a többit a kinyújtjuk. (kb. 30X40 cm tesire elég).
  5. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a túrós töltelékkel és a lekvárral, majd ráhelyezzük a rácsokat. Begyújtjuk a sütőt, és fél órát még kelesztjük a tepsiben is.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.

Töltelék

  1. A lekvár kivételével a hozzávalókat összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg a tészta megkel.

Tetejére

  1. Sütés előtt a rácsok tetejét megkenjük cukros tejjel, és megszórjuk zabpehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 30X40

Joghurtmentő ötlet, sűrű leves után másodiknak tökéletes.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...