Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos linzer Arandeira konyhájából

Rácsos linzer Arandeira konyhájából
Rácsos linzer Arandeira konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítem, ha valami nasira támad kedvünk. Az alapanyagok mindig megtalálhatóak otthon, s nagyon gyorsan készen van. Az egyetlen gond, hogy ugyanilyen gyorsan el is fogy. Ezt a mennyiséget egy 24 cm átmérőjű kerek formában szoktam megsütni, egy nagyobb tepsihez nyugodtan számolhatunk a hozzávalók kétszeresével.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszet összekeverjük a cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és beledolgozzuk a zsírt.
  2. A tojásokat felverjük, a negyedét félretesszük a kenéshez, a többit a liszthez adjuk. Hozzáöntjük a tejet is, és alaposan összegyúrjuk. Egy fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztát kétharmad/egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbik darabot  formájára nyújtjuk, s a kivajazott tepsibe fektetjük.
  4. A tetejét megkenjük lekvárral. Aki szereti, tehet rá durvára darált diót is, ha van otthon.
  5. A kisebb darabból vékony csíkokat sodrunk, s ezt rácsként a sütemény tetejére fektetjük. A maradék tojással finoman megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben halvány barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 35 493
elküldve: 14
receptkönyvben: 426
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Arandeira

Mióta szakács: 2011.12.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, lekváros rácsos süti, rácsos sütemény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntekla
ntekla Wed, 2014-12-24 01:37

Nekem sajnos a tészta nem sikerült, 1,5 órát pihent a hűtőben, de egyszerűen szét esett, próbáltam liszttel javítani,de csak rosszabb lett :(

segó
segó Tue, 2012-04-10 20:37

Hát ezen azért még van mit finomítani... Az haggyán hogy majdnem kihagytam a cukrot, mert bár az összetevőknél szerepel, a leírásban viszont nem, de ez a kisebbik baj. Szóval a tészta cseppet sem "linzertészta"-szerű, és nem is elég édes. Szóval nekünk nem jött be, De hát ugyebár ízlések és pofonok :)

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Sun, 2015-01-25 11:37

Az igazi linzertészta titka: 1 rész cukor (porcukor még jobb) - 2 rész hideg (!!!) zsiradék - 3 rész liszt + 1 tojás (vagy csak a sárgája) + 1/2 cs. sütőpor.
Tehát akkor ebben az esetben a liszt mennyiségét alapul véve: 25 dkg liszt, 17 dkg hideg zsír, 8 dkg cukor + 1 tojás + 1/2 cs. sütőpor + fahéj.
Minél több a tésztában a zsiradék, annál kevesebb kötőanyag (tej, tojás), szükséges.
Itt egész egyszerűen 8 dkg zsír nagyon kevés, ezért nem sikerül a tészta.

arandeira
Arandeira / arandeira Wed, 2012-04-11 15:17

Kedves segó!
Köszönöm, hogy észrevetted, javítottam a leírásban a cukor hozzáadását. A mennyiség pedig valóban, ahogy mondtad, ízlés dolga!

Timancs
Timancs Tue, 2012-01-31 15:01

Fincsi lehet????
Imádom, imádom, imádom!
Tipikusan az a süti, ami annál finomabb, minél több napos! Már ha megéri a másnaposságot...

920
finomliszt 25 dkg
cukor 10 dkg
disznózsír 8 dkg
tojás 2 db
tej 0.5 dl
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 0.25 tk
fahéj 1 csipet
sárgabaracklekvár 30 dkg
dió 10 dkg