Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt tészta alaprecept

Kelt tészta alaprecept
Kelt tészta alaprecept
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerek szokott segíteni az elkészítésben, jó, mert fagyasztható, ha megmarad, de ezt még nem tudtam kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha édes tésztát csinálok, akkor teszek bele 4 evőkanál cukrot. Ha sós tésztát, akkor csak annyit, amivel felfut az élesztő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben.
  2. Minden száraz hozzávalót kimérünk egy edényben.
  3. Belerakjuk a folyékony hozzávalókat, összegyúrjuk, és már készülhet is a pogi vagy bármi más.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

doroveibetty

Mióta szakács: 2014.03.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, bagel, croissant, pita, hamburger-buci, briós, perec, édes leveles, kifli, zsemle

egyéb elnevezések

alap kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1488
finomliszt 1 kg
friss élesztő 5 dkg
tej 6 dl
tojássárgája 4 db
cukor 4 ek
napraforgó olaj 2 dl
sütőpor 1 csomag