Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkenyér juharsziruppal

Zabkenyér juharsziruppal
Zabkenyér juharsziruppal
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a "Szakácskönyv kenyérsütő gépekhez" c. könyvből való. Az egész család kedvence ez a kenyér. Annyit szoktam még pluszban, hogy mikor elkezdődik a sütési ciklus, akkor a kenyér tetejét megkenem vízzel, és megszórom még zabkorpával. Mint tudjuk, a zab csökkenti a vércukor-szintet, és sok rákellenes anyagot is tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gép használati utasításának megfelelően adagoljuk a kenyérformába az alapanyagokat.
  2. Állítsuk be az alap/normál sütőprogramot és a közepes vagy sötét színű héjat. Nyomjuk meg a Start gombot.
  3. A sütési ciklus végén a kenyeret fordítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

juharszirupos zabkenyér, zabos-juharszirupos kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-10-21 19:26

Igen,én is így gondoltam,csak az érdekelne,hogy hány fokon és meddig.. :P Kenyérsütésben nem vagyok még profi :)
De egyébként köszi és várom a többi infot,mert akarok ilyen kenyeret! :D

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2010-10-21 20:30

Szia! Általában 200 fokon szokták süni a kenyeret. Légkeverésesnél 180-190 fok. Szoktak még alulra rakni egy kis tűzálló edénybe vizet is. Szerintem így próbáld meg! Jó étvágyat! Éva

Szewi
Szewi / Szewi Mon, 2010-10-18 20:53

Szia!
Szerintem össze kell állítani a tésztát, bedagasztani, majd kelni hagyni, átgyúrni, és szerintem a legjobb az ilyen kenyereket a doboz-formában sütni. Biztos, hogy így is jó lesz. Jó étvágyat hozzá! Éva

Szewi
Szewi / Szewi Mon, 2010-10-18 20:52

Szia!
Szerintem össze kell állítani a tésztát, bedagasztani, majd kelni hagyni, átgyúrni, és szerintem a legjobb az ilyen kenyereket a doboz-formában sütni. Biztos, hogy így is jó lesz. Jó étvágyat hozzá! Éva

554
víz 315 ml
juharszirup 2 ek
finomliszt 375 g
teljes kiőrlésű liszt 75 g
zabpehely 40 g
zabkorpa 2 ek
1 tk
cukor 1 teáskanál
vaj 40 g
instant élesztő 3 kávéskanál