r
Nosalty Logó

Puddrica leccese - gluténmentes

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Puddrica leccese - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 538 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 2146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mielőtt nekikezdünk, győződjünk meg róla, hogy az összes hozzávaló szobahőmérsékletű.
  2. Alisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, a langyos vizet, a sót, az olívaolajat, s végül a szárított élesztőt.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk (lehet dagasztógéppel is, úgy gyorsabb), amíg sima, elasztikus tésztát nem kapunk. Letakarjuk celofánnal, meleg helyen kelni hagyjuk (35-40 perc), amíg duplájára nem nő.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kelt tésztát pedig 2 részre osztjuk.
  5. Lisztezett sütőpapíron az egyik részből nedves kézzel kör alakú, 5 cm átmérőjű pogácsákat formázunk, ezekbe egyenként belenyomjuk a nyers tojásokat.
  6. A tészta másik részéből nedves kézzel kb. 1 cm vastag, 8 cm hosszú hengereket nyújtunk, és minden cipócskára, a tojás tetejére X formában kettőt-kettőt rátapasztunk.
  7. A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd 35-40 perc alatt megsütjük, ezalatt a sütő ajtaját nem nyitjuk ki!
  8. A végén tűpróbát végzünk, ha kell, még utánsütjük. Ha elkészült, a tepsiről levéve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5393
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Ajánló

Gluténmentes lisztként használhatjuk a következőket pl.: 100 g dr.Schär liszt, 100 g hajdinaliszt, 50 g amarantliszt, 50 g rizsliszt, 25 g kukorica- és 25 g burgonyakeményítő

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredeti, nem gluténmentes recept itt. Ez a recept kihívás volt a számomra és sikerült :) A párom kívánsága volt, mert náluk ez a cipócska hagyomány, így húsvétkor megleptem vele, nagyon örült neki. A legfinomabb frissen, húsvéti reggelinek!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?