Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai húsos töltött batyu

Thai húsos töltött batyu
Thai húsos töltött batyu
72 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kollégám receptje. Egyszerűen isteni! Nem mondanám, hogy hetente készül nálunk, mert elég macerás. Aki viszont szereti a távol-keleti ízvilágot és rászánja magát, nem fog csalódni!

hozzávalók / 4 adag

töltelék

tészta

szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyon finomra ledaráljuk őket, mintha tatárbifszteket akarnánk készíteni. A fokhagymát, thai citromfüvet, vízigesztenyét, sót, borsot, koriandert és a gyömbért apróra turmixoljuk. A húshoz adjuk fűszereket, a tojás és a kukoricaliszt kíséretében. Jól összekeverjük. A tölteléknek nyersen is érezhetően fűszeresnek kell lennie!
  2. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a szószt és a tésztát.
  3. A szósznak szintén állnia kell, így ő következik. Összekeverjük a szójaszószt a rizsecettel (3:1 arányban) és a barna cukorral. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy harmonikus legyen a szójaszósz sóssága, a rizsecet savanyúsága és a cukor édessége. Ezután hozzányomjuk a fokhagymát, beledaraboljuk a chilit is mag nélkül. Végül friss, apróra vágott koriandert adunk hozzá. Pihentetjük.
  4. A tésztához a kétféle lisztet és a tojásokat jól összegyúrjuk. Ha ragad a tészta, sima liszttel dúsítsuk. Kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Mindent bőségesen lisztezzünk, mert könnyen leragad. Lehetőség szerint használjunk tésztanyújtó gépet. Minél vékonyabb, annál jobb. Nagy méretű pogácsaszaggatóval vagy a derelyevágó hátlapjával köröket szaggatunk ki a tésztából. Megnyújtogatjuk kissé, a derelyevágóba tesszük, beleteszünk egy teáskanál tölteléket, és összehajtjuk. Most is alaposan lisztezzünk, nehogy a kész tészták összeragadjanak.
  5. Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát, kb. 10-15 perc alatt. Főzés közben nagyon megdagadnak. Ne tegyünk egyszerre túl sokat a vízbe!
  6. A megfőtt tésztát nagy lángon serpenyőben pár perc alatt kissé lepirítjuk.
  7. Melegen, a szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 847
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Finci

Mióta szakács: 2012.12.13.
14 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

thai batyu, keleti ízvilágú batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

962
csirkecomb 4 db
fokhagyma 5 gerezd
tojás 1 db
kukoricaliszt 1 evőkanál
koriander 1 csokor
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyérfű 2 szál
vízigesztenye 14 dkg
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 4 db
tojássárgája 4 db
szójaszósz 100 ml
rizsecet 30 ml
barna cukor 3 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
koriander 1 teáskanál
víz 1 dl