r
Nosalty Logó

Thai húsos töltött batyu

Finci
Thai húsos töltött batyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

962
Kalória
48.9g
Fehérje
112.6g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
253.4g
Víz
563g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10119.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    6456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1013.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

töltelék

  1. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyon finomra ledaráljuk őket, mintha tatárbifszteket akarnánk készíteni. A fokhagymát, thai citromfüvet, vízigesztenyét, sót, borsot, koriandert és a gyömbért apróra turmixoljuk. A húshoz adjuk fűszereket, a tojás és a kukoricaliszt kíséretében. Jól összekeverjük. A tölteléknek nyersen is érezhetően fűszeresnek kell lennie!
  2. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a szószt és a tésztát.
  3. A szósznak szintén állnia kell, így ő következik. Összekeverjük a szójaszószt a rizsecettel (3:1 arányban) és a barna cukorral. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy harmonikus legyen a szójaszósz sóssága, a rizsecet savanyúsága és a cukor édessége. Ezután hozzányomjuk a fokhagymát, beledaraboljuk a chilit is mag nélkül. Végül friss, apróra vágott koriandert adunk hozzá. Pihentetjük.
  4. A tésztához a kétféle lisztet és a tojásokat jól összegyúrjuk. Ha ragad a tészta, sima liszttel dúsítsuk. Kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Mindent bőségesen lisztezzünk, mert könnyen leragad. Lehetőség szerint használjunk tésztanyújtó gépet. Minél vékonyabb, annál jobb. Nagy méretű pogácsaszaggatóval vagy a derelyevágó hátlapjával köröket szaggatunk ki a tésztából. Megnyújtogatjuk kissé, a derelyevágóba tesszük, beleteszünk egy teáskanál tölteléket, és összehajtjuk. Most is alaposan lisztezzünk, nehogy a kész tészták összeragadjanak.
  5. Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát, kb. 10-15 perc alatt. Főzés közben nagyon megdagadnak. Ne tegyünk egyszerre túl sokat a vízbe!
  6. A megfőtt tésztát nagy lángon serpenyőben pár perc alatt kissé lepirítjuk.
  7. Melegen, a szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 2 p

Kedves kollégám receptje. Egyszerűen isteni! Nem mondanám, hogy hetente készül nálunk, mert elég macerás. Aki viszont szereti a távol-keleti ízvilágot és rászánja magát, nem fog csalódni!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek