r
Nosalty Logó

Spenót-pestoval töltött óriás kagylótészta, kagylóval és tintahallal

MoleFecó
Spenót-pestoval töltött óriás kagylótészta, kagylóval és tintahallal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Spenót-pesto

Tészta

522
Kalória
22.3g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
86.3g
Víz
52g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Spenót-pesto

Tészta

Összesen 522 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Spenót-pesto

Tészta

Összesen 2086 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Spenót-pesto

Tészta

Összesen 277 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3302 micro
Összesen 522 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13209 micro
Összesen 2086 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Spenót-pesto

  1. A spenótot megmossuk és durvára aprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
  2. Lépésről lépésre a turmixgépbe helyezzük a hozzávalókat. Először a spenótot, majd a fokhagymát és a fenyőmagot. Utána olívaolajat és végül a parmezán sajtot. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.

Tészta

  1. Az óriás kagylótésztát sós vízben megfőzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétfolyik, és nem tudjuk megtölteni.
  2. A tintahalkarikákat vágjuk háromba. Két teáskanál olívaolajat a serpenyőben felhevítünk, a kagylót és a tintahalat beleöntjük. Folyamatos mozgatás mellett megpirítjuk. Nem kell sok idő nekik, nagyjából 10 perc elég. Közben sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és belenyomjuk a citrom levét. Majd még pár percig sütjük.
  3. Ha minden kész, akkor tálalhatjuk. Tegyünk a tányér közepére a pestoból, hogy a tésztákat megfogja, így nem csúszkálnak el. Töltsük meg pestoval, tegyünk minden tésztába a kagylóból és a tintahalból. Szórjuk meg parmezán sajttal és kevés fenyőmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Látványos fogást akartam készíteni, és a neten láttam sokféle töltött óriás kagylótésztát. Emellett pedig imádom a spenótot, így összehoztam a spenótot a tengeri herkentyűkkel.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...