r
Nosalty Logó

Wellington lazac

Rosanics Petra
Wellington lazac
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1117
Kalória
45.4g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
77.4g
Zsír
214.6g
Víz
162.6g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4357 micro
Összesen 1117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1127 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8714 micro
Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük egy negyed órára.
  2. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk rajta az újhagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és összefonnyasztjuk.
  3. Hozzákeverjük a krémsajtot és a mascarponét, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és ráreszelünk tetemes mennyiségű szerecsendiót. Az egészet összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
  4. A leveles tésztát félbevágjuk, a lazacszeleteket a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos krémmel. Jöhet a hal "becsomagolása": vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt lelapogatjuk egy kicsit, és a batyu oldalára hajtjuk.
  5. A tésztabundás halakat a hajtogatott oldalukkal lefelé helyezzük, és 10 percre hűtőbe helyezzük. Ez azért hasznos, mert kicsit visszadermed a vaj, és így könnyebb utána bevagdosni a tésztát a hal tetején. A maradék tésztanyesedékekkel díszíthetjük is az ételt.
  6. A batyuk bevagdalt tetejét bekenjük a tojással, majd 200°C-os sütőben nagyjából 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bár elsőre komplikált ételnek gondolnánk, valójában roppant egyszerű Wellington lazacot készíteni. Ráadásul nagyszerű ünnepi fogás is lehet belőle, a karácsonyi asztal dísze, ami olyan finom, hogy senki nem fogja megsejteni, mennyire könnyen összedobható. 

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...