r
Nosalty Logó

Wellington lazac

Rosanics Petra
Wellington lazac
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1117
Kalória
45.4g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
77.4g
Zsír
214.6g
Víz
162.6g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4357 micro
Összesen 1117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1127 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8714 micro
Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük egy negyed órára.
  2. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk rajta az újhagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és összefonnyasztjuk.
  3. Hozzákeverjük a krémsajtot és a mascarponét, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és ráreszelünk tetemes mennyiségű szerecsendiót. Az egészet összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
  4. A leveles tésztát félbevágjuk, a lazacszeleteket a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos krémmel. Jöhet a hal "becsomagolása": vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt lelapogatjuk egy kicsit, és a batyu oldalára hajtjuk.
  5. A tésztabundás halakat a hajtogatott oldalukkal lefelé helyezzük, és 10 percre hűtőbe helyezzük. Ez azért hasznos, mert kicsit visszadermed a vaj, és így könnyebb utána bevagdosni a tésztát a hal tetején. A maradék tésztanyesedékekkel díszíthetjük is az ételt.
  6. A batyuk bevagdalt tetejét bekenjük a tojással, majd 200°C-os sütőben nagyjából 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bár elsőre komplikált ételnek gondolnánk, valójában roppant egyszerű Wellington lazacot készíteni. Ráadásul nagyszerű ünnepi fogás is lehet belőle, a karácsonyi asztal dísze, ami olyan finom, hogy senki nem fogja megsejteni, mennyire könnyen összedobható. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...