Nosalty Logó

Lazac kéksajtos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1265 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3797 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1471 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1265 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11375.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3945 mg
  • Nátrium
    4792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4413 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3797 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.
  2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
  3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belőle.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
  5. A hengerből kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
  7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 48786
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 30.

Ajánló

A lazac mellé kínált saláta minél egyszerűbb legyen, hiszen a kéksajtos bunda meglehetősen karakteres ízt kölcsönöz a halnak. (pl. jégsaláta, extra szűz olívaolajjal és frissen facsart citromlével permetezve)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár napja a kedvenc éttermünkben ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az étteremben:-).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem kell félid?ben megfordítani és újból a hengerb?l vágott szeletkéket rátenni?

Petra

azért gondolod, hogy akkor minden oldalról befedné a bunda a halat? meg lehet próbálni, én csak az egyik felét borítottam vele, ahogy a receptben is szerepel véleményem szerint így pirul rá szépen a kéksajt

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ. Valóban azért gondoltam, hogy minden oldalról befedje ez a fantasztikus íz? keverék, no meg, hogy mindkét oldala megsüljön. Els? szám? esélyes szentestére, köszönöm.0371

Petra

Amiatt ne aggódj: mindkét oldala átsül, anélkül is, hogy átfordítanád sütés közben!

Törölt felhasználó

Van egy kedvenc lazacos receptem (lazac mustár+vaj+méz páccal, zsemlemorzsa darált dióval a bundája, süt?ben megsütve) , ezt a kéksajtosat azért próbáltam ki, hogy azt ne unjuk meg. Ez a recept azonban felülmúlja a diósat, így most fordul a kocka, a diósat kell ennünk, hogy ne unjuk meg a kéksajtosat :) Köszi ezt a nagyszer? receptet! Bea

Petra

:-)))

Törölt felhasználó

Ezt választottam karácsonyi ebédre. Remélem siker lesz!!!!

Törölt felhasználó

Én is ezt választottam az egyik karácsonyi vacsorához, és osztatlan sikert aratott:)

Törölt felhasználó

KIRÁLYI ELEDEL ISTENI FINOM KÖSZI : SEHRY

Törölt felhasználó

Isteni ez a lazac :)))

sziszu

Fenomenális a recept! Karácsonyra mi is váltjuk a régi lazacos receptet. Köszi. Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

vmzsuzsa

Csodálatosan finom volt a mai ebédünk, mert ezt a lazacot ettük, rizzsel, jégsalátával. Köszönöm a receptet.

ppppaaaa

Szeretjük a halat, de lazacot még nem készítettem soha, és szeretjük az illatos sajtokat is, így nekivágtam. Sajnos viszont nagyon-nagyon intenzív volt a kék sajt íze és illata, ami teljesen elnyomta a lazacot.

Törölt felhasználó

Elkeszitettem citrommårtåssal,spårgasalåtåval a kåvezoban ahol szakåcskodom, a vendegek nagyon hålålkodtak,szoval a menure raktam :) köszike....

Palek

A halat nem kell megsózni?

Galeria

Szentestére készítettem el.Isteni finom lett!! Csak ajánlani tudom.Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek