Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsés sárgaborsó-főzelék

Vöröslencsés sárgaborsó-főzelék
Vöröslencsés sárgaborsó-főzelék
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a főzelékeket, mert egészségesek, finomak, alacsony kalóriájúak és gyorsan elkészülnek. De egy idő után tud unalmas lenni ugyanaz a néhány fajta „hagyományos” verzió, így időnként jól jön egy kis újítás. A vöröslencse amúgy is nagy kedvencem, mert bár önmagában igen jellegtelen, de pürésítésre, sűrítésre, gazdagításra egy egyszerűen alkalmazható, egészséges megoldás.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót puhára. Ha már opálos a leve, kevergessük gyakran, hajlamos letapadni.
  2. Egy másik edényben a többi vízben, szintén egy kis sóval főzzük addig a vöröslencsét, míg szét nem esik, pépessé nem kezd válni. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tejföllel és a fűszerekkel együtt turmixoljuk le.
  3. Ha puha a borsó, öntsük rá a lencsés krémet, és főzzük őket együtt még pár percig.
  4. Tálalhatjuk ízlés szerint sült virslivel, buggyantott vagy tükörtojással, fasírttal, sült kolbásszal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vöröslencse-főzelék, felesborsófőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

368
felesborsó 500 g
vöröslencse 250 g
vöröshagyma 85 g
víz 2300 g
tejföl 150 g
15 g
bors 5 g
fokhagymapor 10 g
római kömény 10 g
petrezselyem 25 g