Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hideg őszi napon fel szerettem volna fűteni családomat, így kitaláltam ezt az egyszerű, ám nagyon tartalmas receptet. A bab és a borsó kiválóan illenek egymáshoz, a ropogós bacon pedig feldobja a hangulatot is!

hozzávalók / 3 adag

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót és a babot a főzés előtti este átmossuk, és beáztatjuk sós vízbe.
  2. A borsót feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a felcsíkozott vöröshagymát, és puhára főzzük. Egy másik lábasban a babot is puhára főzzük. 
  3. A borsót leturmixoljuk, hozzáadjuk a chilit.
  4. Rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd levéve a tűzről pirospaprikát keverünk hozzá.
  5. A bacont és a virslit egy serpenyőben megsütjük, hogy jó ropogós legyen!
  6. A babot hozzáadjuk a leturmixolt sárgaborsóhoz, majd a levével kicsit felhígítjuk a rántást, és lassú tűzön hozzákeverjük a rántást a főzelékhez. Még pár percig főzzük kevergetés mellett.
  7. A húsos feltéttel együtt tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 35 470
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

extra sárgaborsófőzelék, felesborsós babfőzelék, baconös virslis főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

997
felesborsó 40 dkg
leveskocka 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
fejtett bab 20 dkg
chili 1 csipet
bacon 100 g
virsli 100 g