Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel
Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészülő, leginkább téli főzelék. Ha kevés időnk van, de mégis főtt ételt szeretnénk, pikk-pakk összedobható :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szalonna helyett bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de anélkül is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót alaposan átmossuk, majd kb. 2 és 1/2 liter vízben főni tesszük.
  2. Belerakjuk a babért, sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük a rántást, majd a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát.
  4. Ha egy kissé kihűlt, elkeverjük benne a pirospaprikát is. Mielőtt a főzelékbe tennénk, keverjük simára hideg vízzel. Így biztosan nem lesz csomós!
  5. Ha puhára főtt a borsó, berántjuk, és hozzáöntjük a simára kevert tejfölt is. Jól összeforraljuk, majd pár csepp ecettel ízesítjük.
  6. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, amit tálaláskor teszünk a főzelékre.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 360 136
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 255
elkészítve: 138/178
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

felesborsó-főzelék, főzelék pirított baconnel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi.emu
szilvi.emu Wed, 2020-04-01 17:13

Szerintem is nagyon finom lett, viszont nekem sok volt hozzá a víz. Így lett belőle egy tartalmas krémleves :) A borsó, amit használtam, könnyen puhuló volt, valószínűleg nem vett fel annyi vizet, ezért lehetett sok. Az íze viszont szuper :)

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2020-01-10 11:29

Én is jártam már úgy, hogy nem akart puhulni a borsó. Azóta, ha főzöm fél óráig és amikor nagyon kemény, kidobom az egészet. Az öreg borsó soha nem puhul meg. Szerencsére nem olyan drága alapanyag, nem nagy veszteség, míg annál nagyobb méreg, ha nincs kész az ebédre szánd főzelék. A recept tökéletes, én is így készítem.

nyuszifőz
nyuszifőz Wed, 2014-05-21 16:02

Én is nagy sárgaborsó főzelék mániás vagyok de nálam is mindig gond,hogy nem akar megpuhulni.:/
Szerintem is borsó válogatja. Kipróbálom a szódabikarbónás és a sós trükköt.
Most kezdem készíteni :)
Köszi a receptet

katamolly2
katamolly2 Wed, 2013-10-16 10:17

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a főzelék! Én a húsvéti sonka lefagyasztott főzőlevével csináltam meg, úgyis már nagyon foglalta a helyet a fagyasztóban. :-)

Laszlone Varga
Laszlone Varga Fri, 2013-10-11 16:59

Késhegynyi szódabikarbónát kell beletenni,így sokkal hamarabb puhul.Az én családom imádja:)

gasztronagyi
gasztronagyi Thu, 2013-01-31 14:09

Csak egy tipp: ha füstölt húst főzök /pl. karácsony szent este biztosan főzök füstölt tarját/, a levét nem öntöm ki, végül is 2 kg húsból főzött tömény húslét kapunk. Lefagyasztom és ezt használom fel a vágott borsófőzelék készítésekor.

Nufilan
Nufilan Wed, 2013-01-16 19:05

Segítenétek abban, hogy hogy lehet megfőzni 30 perc alatt? Nekem legalább két óra volt, mire meg pult. Feles borsóból készítettem.

santameva
santameva Tue, 2013-01-29 14:34

Talán az lehet a baj, hogy főzés közben sóztad és emiatt visszakeményedett a borsó, én mindig a végén sózom a hüvelyeseket, így könnyebben puhulnak.

Nufilan
Nufilan Tue, 2013-02-05 15:48

Köszönöm a segítséget! Ezt még senkitől nem hallottam. Legközelebb figyelek rá :)

anditoth90
anditoth90 Wed, 2013-09-04 14:25

én már másfél órája főzöm, nem tettem bele sót, szerintem egyszerűen borsótól függ a főzési idő. de jó munkához idő kell :)

Kedy
Kedy / Kedy Thu, 2012-08-16 18:39

Életem első főzeléke és tökéletesen sikerült! Köszönöm a szuper receptet! :)

Misty
Misty Tue, 2012-07-24 10:38

Kár, hogy rajtam kívül senki más nem szereti a családban a sárgaborsót, pedig ezzel a recepttel tényleg nagyon finom! Köszönöm!

fromage
fromage Thu, 2011-08-25 19:52

Már többször is megcsináltam, nagyon jó recept! Köszönöm! :)

779
felesborsó 50 dkg
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
tejföl 3 ek
víz 2.5 l
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 tk
fokhagyma 2 gerezd
ecet 2 csepp
bacon 20 dkg