r
Nosalty Logó

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 796 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3180 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 796 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4697.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    2686.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3180 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót alaposan átmossuk, majd kb. 2 és 1/2 liter vízben főni tesszük.
  2. Belerakjuk a babért, sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük a rántást, majd a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát.
  4. Ha egy kissé kihűlt, elkeverjük benne a pirospaprikát is. Mielőtt a főzelékbe tennénk, keverjük simára hideg vízzel. Így biztosan nem lesz csomós!
  5. Ha puhára főtt a borsó, berántjuk, és hozzáöntjük a simára kevert tejfölt is. Jól összeforraljuk, majd pár csepp ecettel ízesítjük.
  6. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, amit tálaláskor teszünk a főzelékre.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 929
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 477176
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Ajánló

Szalonna helyett bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de anélkül is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon gyorsan elkészülő, leginkább téli főzelék. Ha kevés időnk van, de mégis főtt ételt szeretnénk, pikk-pakk összedobható :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!