r
Nosalty Logó

Vöröslencseleves joghurttal

Danone
Vöröslencseleves joghurttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

245
Kalória
14.2g
Fehérje
38.8g
Szénhidrátok
4.4g
Zsír
272.5g
Víz
2g
Koleszterin
6.7g
Rost
2.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2985.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    2452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1087 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. Közepes lángon melegített olívaolajon illatozásig pirítjuk a római köményt, az őrölt koriandert és a kurkumát.
  2. Rádobjuk a hagymát, majd 2 perc után a fokhagymát és a gyömbért is, és 1 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paradicsomot és a lencsét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira elfedje.
  4. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és 35-40 perc alatt minden zöldséget puhára főzünk.
  5. Kissé megkeverjük, hogy széttörjük a lencsét (ha krémlevest szeretnénk, turmixolhatjuk is), majd forrón tálaljuk egy evőkanál joghurttal és friss korianderrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Tartalmas leves, önmagában is felér egy ebéddel, viszont a joghurt egy sokkal frissebb fogássá teszi. www.nyissavaltozatossagra.hu

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...