r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Nudli7 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Lencsefőzelék Nudli7 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9276.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    7223 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2416 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a lencsét beáztatjuk kétszer annyi vízbe, mint amennyi ellepi.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, átmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi ellepi.
  3. Amikor már forr, akkor leöntjük róla az első levét, és ismét felöntjük ugyanannyi vízzel.
  4. Beletesszük a sót és a babérlevelet.
  5. Közepes lángon kb. fél óráig főzzük, majd amikor már megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajban puhára pirítjuk a megtisztított és nagyon apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és gyors kevergetés közepette hozzáadjuk a lencséhez.
  6. Folyamatos kevergetés közben még forrásig főzzük, és levesszük a tűzről.
  7. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citromlevet, és összekeverjük.
  8. Én most <a href="https://www.nosalty.hu/recept/mezes-mustaros-csirkemellcsikok-zoldseges-kuszkusszal" target="_blank">mézes-mustáros csirkemellcsíkokat</a> készítettem mellé. De készíthetünk mellé sült virslit is. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3783
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

A lencsefőzelék egy nagyon egészséges és finom étel. Mi rendszeresen készítjük, nem csak Újév napján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...