Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teriyaki csirkecomb

Teriyaki csirkecomb
Teriyaki csirkecomb
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem! Először nagyon sokat kísérleteztem vele, de végül szerencsére egy olyan étterembe kerültem, ahol megtanulhattam elkészíteni tökéletesen! :)

hozzávalók / 2 adag

A csirkecombhoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a cukrot, mirint és szójaszószt forraljuk fel, de keverjük folyamatosan és ügyeljünk oda, nehogy megégjen a cukor!
  2. Egy kis lisztet keverjünk el vízben, és keverjük el a szószban. Forraljuk fel mégegyszer, majd tegyük félre.
  3. A combokat filézzük ki, és 2×2 cm-es kockákra vágjuk fel. A bőrt hagyjuk rajta!
  4. A szezámmagolajat forrósítsuk fel egy tepsiben, és ha már tényleg jó forró, akkor a húskockákat öntsük bele, és pirítsuk meg. A bőre jó ropogós legyen! 
  5. Ezután öntsuk rá a szószt, és lefedve pároljuk a húst. Esetleg egy kis vizet önthetünk hozzá.
  6. Miután megpuhult a hús, a fedőt szedjük le, és addig főzzük, amíg a szósz nem lesz jó sűrű, és fedi be a húskockákat. De vigyázzunk, nehogy megégjen!
  7. Párolt rizzsel tálaljuk, és a tetejére pirított szezámmagot szórunk!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 474
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

T.Attila

Mióta szakács: 2012.03.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos csirkecomb, japán csirkecomb, teriyaki csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laucica
Laucica Mon, 2015-08-17 19:50

Szuperegyszerű, de valami állatira finom! Bekerült a családi receptgyűjteménybe. Egy kis durvára reszelt répával tuningoltam fel, meg kipróbáltam garnélával is csirke helyett, és mindenhogy zseniális! Köszönjük:)

T.Attila
T.Attila / T.Attila Mon, 2012-04-16 15:35

Köszönöm szépen! :)
Mirint tudsz venni Tescoban is akár, bármilyen nagy áruházban :)

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2012-04-10 23:31

Jók a receptjeid Ati, tetszenek,
de mondd meg légyszi hogy hol lehet mirint venni.

Üdv.: egy anno általános iskolás osztálytársad -> Találd ki név alapján, hogy melyik :-)

430
csirkecomb 2 db
szezámolaj 1 ek
szezámmag 0.5 teáskanál
mirin 60 ml
szójaszósz 4 ek
cukor 2 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
víz 0.5 dl