r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt borjúmáj rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros resztelt borjúmáj rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14690 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    150 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29263 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2680 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A májat csíkokra vágjuk.
  3. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paradicsomot daraboljuk.
  4. Egy serpenyőben zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, majd a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk borssal és paprikával, ráöntjük a vörösbort.
  5. Tálalunk. Szedünk a tányérra az ételből, s rakunk rá szeletelt paradicsomot.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1509
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros resztelt borjúmáj rizzsel
Hobbychef 738 recept

Imádok mindenféle májat, a borjút különösen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.