r
Nosalty Logó

Vörösboros rakott karfiol

Ákos22
Vörösboros rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

768
Kalória
37.9g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
291.5g
Víz
131.4g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 3068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7272 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    3956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

Karfiol

  1. A karfiolt rózsákra szedjük és megfőzzük, a főzővizet meghagyjuk.

Hús

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk. Sertészsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, fehéredésig pirítjuk.
  2. Majd színes paprikával megszórjuk, és jól elkeverjük. Hozzáadunk egy kicsit a főzővízből, és megpároljuk a húst.
  3. Fűszerezzük; megszórjuk borssal, nyomunk bele fokhagymakrémet, kis piros aranyat, végül hozzáadjuk az ételízesítőt.
  4. Ezután öntünk bele 2 deci bort, kiforraljuk.

Rizs

  1. A rizst forró olajba rakjuk, majd fehéredésig pirítjuk. A maradék főzővízből 3,8- 4 decit mérjünk ki és öntsük rá.
  2. Ezután a rizs alatt zárjuk el a gázt, tegyünk rá fedőt, és mehet be a sütőbe.

Elkészítés

  1. Egy tepsit kiolajozunk, egy réteg rizst teszünk az aljára, majd egy réteg húst és egy réteg karfiolt. Ezt folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  2. Az utolsó réteg után tejföllel lekenjük a tetejét, majd sok sajtot szórunk rá, és berakjuk a sütőbe. Ha a sajt aranybarna, akkor készen van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kis ebéd pici vörösborral megbolondítva.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek