r
Nosalty Logó

Karfiolos rakott csirkemell franciásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Karfiolos rakott csirkemell franciásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    615 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8355.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3690 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1658 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval.
  4. Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
  5. Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben.
  6. Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a margarinnal, és belerakunk egy réteg csirkemellet.Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen.
  7. Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 42208
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Ajánló

Akkor a legjobb, ha nem spórolunk a sajttal és a tejföllel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is imádtam a prézlis rakott karfiolt. Akár főételként is bármennyit meg tudok belőle enni. De amikor a férjem elé raktam, akkor azt mondta: "jó-jó, ez a köret, hol a hús?" :) Ezért találtam ki ezt a húsos verzióját, így már mindenki imádja!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, köszönöm.:-o

bridge

Köszi, bár szerintem az íze még jobb, mint ahogy kinéz :)

Törölt felhasználó

A süt?ben sütött morzsában meghempergetett karfiolt különben Lengyelországban többször készítik, itthon nem annyira ismerik. Én sokszor ettem kiskoromban, mert Nagyanyám Lembergben született. Én is nagyon szeretem. De ezt a húsos változatot nem ismertem, de én a csirkemellét biztosan el?re bepácolnám, majd kissé átforgatnám zsíron, megpárolnám. Mert a karfiol nagyon hamar készen van. Hja, és a Nagyanyám a karfiolt ?rölt borsos, sós, kevés ?rölt szerencsendióval megbolondított vízben tette fel. S, még! Fontos! A karifolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a f?szerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, ?rölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított süt?ben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a K?KEMÉNYRE FELVERT és ?rölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tespsis m?ve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom volt!

bridge

Nekem pácolás nélkül is nagyon ízletes volt a husi! De majd egyszer így is kipróbálom, köszi a tippet!

Törölt felhasználó

Ez finom lett, köszi az ötletet.

alisa

Köszönöm a receptet,valami mennyei lett.

Mycyka

Köszönöm a receptet, remek lett!!!

Hasznos Virág

Csirkemell helyett pulykapárizsival készítettem, amit összedaraboltam, de nagyon finom lett. Vira

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek