Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos rakott csirkemell franciásan

Karfiolos rakott csirkemell franciásan
Karfiolos rakott csirkemell franciásan
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is imádtam a prézlis rakott karfiolt. Akár főételként is bármennyit meg tudok belőle enni. De amikor a férjem elé raktam, akkor azt mondta: "jó-jó, ez a köret, hol a hús?" :) Ezért találtam ki ezt a húsos verzióját, így már mindenki imádja!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Akkor a legjobb, ha nem spórolunk a sajttal és a tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval.
  4. Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
  5. Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben.
  6. Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a margarinnal, és belerakunk egy réteg csirkemellet. Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen.
  7. Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 38 313
elküldve: 24
receptkönyvben: 903
elkészítve: 35/40
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkés rakott karfiol, tejfölös csirkerakottas, rakott karfiol rizs nélkül

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmadik2011
Harmadik2011 Mon, 2012-09-03 16:36

A sütőben sütött morzsában meghempergetett karfiolt különben Lengyelországban többször készítik, itthon nem annyira ismerik. Én sokszor ettem kiskoromban, mert Nagyanyám Lembergben született. Én is nagyon szeretem. De ezt a húsos változatot nem ismertem, de én a csirkemellét biztosan előre bepácolnám, majd kissé átforgatnám zsíron, megpárolnám. Mert a karfiol nagyon hamar készen van. Hja, és a Nagyanyám a karfiolt őrölt borsos, sós, kevés őrölt szerencsendióval megbolondított vízben tette fel. S, még! Fontos! A karifolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a fűszerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, őrölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított sütőben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a KŐKEMÉNYRE FELVERT és őrölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tespsis műve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom volt!

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2012-09-05 14:29

Nekem pácolás nélkül is nagyon ízletes volt a husi! De majd egyszer így is kipróbálom, köszi a tippet!

562
karfiol 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 600 g
sajt 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
margarin 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
zsemlemorzsa 8 ek
víz 2.5 l