Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis rakott karfiol

Virslis rakott karfiol
Virslis rakott karfiol
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott karfiolt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon darált hús, így improvizáltam abból, amit itthon találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. Bő vízben félig megfőzzük a karfiolt. A főzővízhez adjunk egy teáskanálnyi ételízesítőt.
  3. Közben lereszeljük a sajtot, majd a felét elkeverjük a tejföllel, kevés sóval és borssal.
  4. Egy kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, rárakjuk az apróra vágott virslit, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. Ennek a tetejére a megmaradt reszelt sajtot tesszük.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép piros lesz.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 535
elküldve: 4
receptkönyvben: 199
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

elkiralylany

Mióta szakács: 2012.02.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslivel rakott karfiol, tejfölös karfiol virslivel, rakott virslis karfiol

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2016-03-06 20:37

Nagyon szuper recept!!! :) Legközelebb nagyobb adaggal készül, olyan nagy sikert aratott. Köszi, hogy feltöltötted!

toth_eni
toth_eni Tue, 2014-05-13 19:05

Nagyon könnyű, nagyon gyors és nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Albinobetmen
Albinobetmen Tue, 2012-03-27 23:21

Nekem nagyon izlett es nagyon konnyu gyorsan elkeszul. En meg raktam a fozovizbe egy fel felkarikazott voroshagymat. Koszi a receptet!

571
karfiol 1 közepes fej
ételízesítő 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
virsli 20 dkg