r
Nosalty Logó

Virslis rakott karfiol

NS
Virslis rakott karfiol
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
22.4g
Fehérje
9.1g
Szénhidrátok
50.7g
Zsír
199.9g
Víz
168.4g
Koleszterin
1.5g
Rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    2925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. Bő vízben félig megfőzzük a karfiolt. A főzővízhez adjunkegy teáskanálnyi ételízesítőt.
  3. Közben lereszeljük a sajtot, majda felét elkeverjük a tejföllel, kevés sóval ésborssal.
  4. Egy kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, rárakjuk az apróra vágott virslit,majd ráöntjük a tejfölös keveréket.Enneka tetejére a megmaradt reszelt sajtot tesszük.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép piros lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Rakott karfiolt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon darált hús, így improvizáltam abból, amit itthon találtam.

További receptek

Töltött kínai kel

Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...