r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörösboros marhapörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 16716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2527 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 1395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1380 g

Zsír

  • Összesen
    1038.3 g
  • Telített zsírsav
    384 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    465 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    3175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30550 g
  • Cink
    430 mg
  • Szelén
    1092 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    1353 mg
  • Foszfor
    13736 mg
  • Nátrium
    11736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    7792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    36 mg
  • B12 Vitamin:
    203 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    921 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    384 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1307 micro
  • β-karotin
    30320 micro
  • β-crypt
    6243 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    22418 micro
Összesen 16716 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb bográcsban (lehet gázon is lábasban, de persze más lesz az íze) 10 dkg zsírban kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
  2. Kivesszük a szalonnát, és félretesszük. (Amíg megfő a pöri, addig el lehet rágcsálni.)
  3. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd félretesszük a kisbográcsot.
  4. A nagyobb bográcsban megolvasztjuk a maradék zsírt, majd beletesszük a lábszárat. Amikor elkezdi engedni a levét, hozzátesszük a nyakat.
  5. Amint – úgymond – pörkölődni kezd, hozzátesszük a hagymát. Mivel a hús folyamatosan ereszti a levét, így csak 3-5 percig fűzzük együtt. Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. A tűz állapotától függően – nehogy leégjen – néhány perc múlva ráöntjük a sört. (Kb. 1 órát nyerünk a hús puhításánál, valamint kicsit vad jellegű ízt ad.)
  6. Ezután tesszük hozzá a paprikát és a fűszereket. Kb. 1 óra elteltével a paradicsomot. (A paradicsom mennyisége lehet kevesebb, mivel édesít.)
  7. Mivel minimum 3 órát főzzük (általában 4-5 óra a megfelelő, mivel a húsba „nem látunk bele”, azaz lehet öregebb is a marha), így a 3. óra után öntjük hozzá a vörösbort. Innentől kezdve, minimum 40 perc a főzési idő, hogy az alkohol elpárologjon, és a vörösbor íze „beépüljön” az ételbe.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 365
  • Össznézettség: 142141
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Lehet tarhonyával is tálalni, de szerintem házi kenyér való hozzá, és persze házi kovászos uborka. Jó étvágyat kívánok! Száraz minőségi vörösbort ajánlok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évek óta minden osztálytalálkozón és egyéb összejövetelen én főzök. Nekem ez épp' elég elismerés. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A leírt adag 20 f?re készült.

Fulmi

Nagyon szuper recept, de erdemes csak marhalabszarbol csinalni. 6 kg hussal, a tobbi adatot nem modositva nagyjabol 20-22 fonek lett eleg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek