r
Nosalty Logó

Vörösboros málnakrémleves

Kovács Györgyi
Vörösboros málnakrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

342
Kalória
4.9g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
172.1g
Víz
168.3g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    688.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A málnát turmixgéppel pépesítjük, majd átszűrjük.
  2. A málnavelőt visszatesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejszínt, sűrített tejet, vörösbort, brandyt, porcukrot, fűszereket és a narancshéjat. Majd az egészet habosra keverjük.
  3. Jól lehűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, málnaszemekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Kedvenc gyümölcsöm a málna. Szerencsére anyósomnál terem bőven. Gondoltam, meglepem a férjemet egy kis finomsággal. Mivel mi nem fogyasztunk egyáltalán alkoholt, a vörösbort alkoholmentes változatban, a brandyt pedig aromaként használtam a leveshez.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.