Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg erdei gyümölcskrémleves

Hideg erdei gyümölcskrémleves
Hideg erdei gyümölcskrémleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári hőségben nagyon jól tud esni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük más bogyós gyümölccsel is.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket fagyosan 5 dl vízzel, a fűszerekkel (érdemes őket tealabdába tenni, hogy a végén könnyen kivehessük), és a cukorral felforraljuk, majd 5 percig főzzük.
  2. Langyosra hűtjük, a fűszereket kivesszük belőle.
  3. Leturmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt (én előbb összekevertem kevés levessel, így simább lesz és könnyebb elkeverni).
  5. Ha szükséges, még utána ízesítünk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Hidegen tejszínhabbal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 055
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gyümölcskrémleves, tejszínes gyümölcskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
erdei gyümölcs mix 40 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 4 ek
habtejszín 2 dl
fahéj 1 kk
szegfűszeg 3 db
víz 5 dl