Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-lilakáposztás rétes

Vörösboros-lilakáposztás rétes
Vörösboros-lilakáposztás rétes
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ilyen körettel sem ettünk még semmit... mostanáig. De a rosé kacsamellhez remekül illik, és szerintem más kacsa- vagy libasülttel is jó párosítás.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát külső leveleitől és torzsájától megszabadítjuk, és félbe, majd negyedbe vágva, vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagy tálba terítjük, rétegenként megsózzuk, és félretesszük kb. fél órára.
  2. A káposzta pihentetése után a kacsazsírban cukrot karamellizálunk. Ha már szép aranysárga, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymákat, és együtt pirítjuk tovább. A káposztát kicsavarjuk a sóból, és hozzáadjuk. Elsőre úgy tűnik, nem fér el jól, de a párolás közben összeesik majd.
  3. Fedő alatt pároljuk kb. fél óráig, félidőben meglocsoljuk kevés ecettel és vörösborral. Ha kóstolgatás után puhának érezzük, akkor fedő nélkül még elpárologtatjuk a levét, és kicsit hűlni hagyjuk. (Ha túl sok lé maradna, egy szűrőben lecsepegtethetjük.)
  4. A réteslapokat (8 db van egy csomagban) elfelezzük. Egy benedvesített konyharuhára kiterítjük az első réteslapot, és megkenjük vízzel hígított olajjal. A 2. 3. és a 4. réteslapot ugyancsak megkenjük, majd a 4.-re egy sávban elhintünk 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát. Erre helyezzük el a párolt káposztának a felét. Majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Ugyanezt megismételjük a másik 4 réteslappal. A feltekert réteseket a maradék olajjal megkenjük, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztás rétes, vörösboros káposztás rétes, lilakáposztás rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
réteslap 1 csomag
vöröskáposzta 1 kis db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
kacsazsír 2 ek
cukor 10 dkg
vörösbor 2 dl
ecet 1 ek
zsemlemorzsa 4 ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl