Juhtúrós gibanica
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
490
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3918
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.3 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
490
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 201.2 g
Zsír
-
Összesen 192.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5090.2 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 1004 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 1494 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 584.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 1107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1219 micro
Összesen
3918
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.2 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
242
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Elkészítés
- A tojásokat egy nagy tálban habosra verjük. Hozzáadjuk a tehén- és a juhtúrót, a tejfölt, valamint egy evőkanál olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük az egészet.
- Egy közepes méretű tepsit olvasztott vajjal kikenünk. Belefektetünk 5 lap rétestésztát, vajjal megkenve minden réteget.
- 10 lapot a tojásos masszába mártunk, majd picit "összegyűrünk" (innen ered az elnevezés), és a lefektetett réteslapokra pakolunk. Ha mind a 10 lappal végeztünk, locsoljunk rá egy keveset a maradék keverékből, de akár egy kevés plusz túróval is megszórhatjuk.
- A tetejére fektetünk 5 réteslapot a már ismert módon, vagyis minden réteget vajjal megkenve. 190°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk picit kihűlni, majd szeleteljük és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8559
- Feltöltés dátuma: 2019. január 30.
Ajánló
Mivel a túrónak viszonylag semleges íze van, így édesen és sósan egyaránt fogyasztható fogás. Kis porcukorral nagyszerű desszert lehet belőle, ha pedig a sós verzió mellett voksolnánk, egy kis bacon vagy kolbász biztos nem árt meg neki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1494 recept
Egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb réteskülönlegesség, amire több velünk szomszédos országnak is megvan a maga verziója. Próbáljátok ki a miénket, vagy meséljétek el, nálatok hogyan készül!