Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós gibanica

Juhtúrós gibanica
Juhtúrós gibanica
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb réteskülönlegesség, amire több velünk szomszédos országnak is megvan a maga verziója. Próbáljátok ki a miénket, vagy meséljétek el, nálatok hogyan készül! 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mivel a túrónak viszonylag semleges íze van, így édesen és sósan egyaránt fogyasztható fogás. Kis porcukorral nagyszerű desszert lehet belőle, ha pedig a sós verzió mellett voksolnánk, egy kis bacon vagy kolbász biztos nem árt meg neki! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy nagy tálban habosra verjük. Hozzáadjuk a tehén- és a juhtúrót, a tejfölt, valamint egy evőkanál olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük az egészet.
  2. Egy közepes méretű tepsit olvasztott vajjal kikenünk. Belefektetünk 5 lap rétestésztát, vajjal megkenve minden réteget.
  3. 10 lapot a tojásos masszába mártunk, majd picit "összegyűrünk" (innen ered az elnevezés), és a lefektetett réteslapokra pakolunk. Ha mind a 10 lappal végeztünk, locsoljunk rá egy keveset a maradék keverékből, de akár egy kevés plusz túróval is megszórhatjuk.
  4. A tetejére fektetünk 5 réteslapot a már ismert módon, vagyis minden réteget vajjal megkenve. 190°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk picit kihűlni, majd szeleteljük és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós rétes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
réteslap 20 db
tojás 5 db
tehéntúró 50 dkg
juhtúró 20 dkg
vaj 10 dkg
tejföl 2 ek