r
Nosalty Logó

Juhtúrós gibanica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Juhtúrós gibanica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3918 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 490 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5090.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 3918 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 242 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy nagy tálban habosra verjük. Hozzáadjuk a tehén- és a juhtúrót, a tejfölt, valamint egy evőkanál olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük az egészet.
  2. Egy közepes méretű tepsit olvasztott vajjal kikenünk. Belefektetünk 5 lap rétestésztát, vajjal megkenve minden réteget.
  3. 10 lapot a tojásos masszába mártunk, majd picit "összegyűrünk" (innen ered az elnevezés), és a lefektetett réteslapokra pakolunk. Ha mind a 10 lappal végeztünk, locsoljunk rá egy keveset a maradék keverékből, de akár egy kevés plusz túróval is megszórhatjuk.
  4. A tetejére fektetünk 5 réteslapot a már ismert módon, vagyis minden réteget vajjal megkenve. 190°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk picit kihűlni, majd szeleteljük és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8559
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Ajánló

Mivel a túrónak viszonylag semleges íze van, így édesen és sósan egyaránt fogyasztható fogás. Kis porcukorral nagyszerű desszert lehet belőle, ha pedig a sós verzió mellett voksolnánk, egy kis bacon vagy kolbász biztos nem árt meg neki! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb réteskülönlegesség, amire több velünk szomszédos országnak is megvan a maga verziója. Próbáljátok ki a miénket, vagy meséljétek el, nálatok hogyan készül! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...