r
Nosalty Logó

Réteslapba töltött cukkinis-padlizsános csirkemell

Iluska
Réteslapba töltött cukkinis-padlizsános csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

667
Kalória
30.1g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
216.3g
Víz
180.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 2664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb darabokra szabdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérporral meghintjük. Félretesszük 30 percre. Majd 5 dkg vajon megpirítjuk. A vöröshagymát 5 dkg vajon megdinszteljük, a vékony, kis darabokra vágott padlizsánt és cukkinit hozzátesszük. Kakukkfűvel szórjuk, fokhagymát hozzányomjuk. Roppanósra pirítjuk. Az előzőleg elkészített húst hozzárakjuk, és összeforraljuk. Kihűtjük.
  2. A réteslapot kettesével kiterítjük. A maradék 10 dkg olvasztott vajjal bekenünk minden lapot. Kettesével összeragasztjuk. Mindegyikre teszünk a zöldséges, húsos raguból, majd egymásra hajtjuk a lapokat. Így 4 db batyu lesz.
  3. Mindegyiket tepsire tesszük, melyet kibéleltünk sütőpapírral. Átkenjük olvasztott vajjal a tetejüket. Előmelegített sütőben 200 fokon halványbarnára sütjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a batyuk enyhén ropogós külsővel, de szaftos belsővel rendelkeznek. Már többször elkészítettem, mert igény volt rá. Még a kutyát is megkínáltam egy falattal, aminek ő sem állt ellen. :-)))

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...