r
Nosalty Logó

Vörösboros-gyömbéres szilvaleves

dnbsoldiers
Vörösboros-gyömbéres szilvaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
2.6g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
16g
Zsír
219.6g
Víz
55.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 396 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, fazékba szórjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.
  2. Az előkészített szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, majd a cukorral, a citrom vékonyan meghámozott héjával, ízlés szerint a kicsavart levével, a fahéjdarabkával, a nagyobb darabokra vágott friss gyömbérrel ízesítjük.
  3. Ha felforrt, közepes tűzön 2-3 percet főzzük, majd beleöntjük a vörösbort, és kevergetve hozzáöntjük a kevés hideg vízzel simára kevert keményítőt.
  4. Végül további 4-5 perc főzés után lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és hűtőben jól lehűtjük (a fahéj, gyömbér és citromhéj darabokat vegyük ki, hogy ne keseredjen meg a leves).
  5. Közben a fahéjhabhoz a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat.
  6. Tálaláskor a hideg szilvalevest tányérokba szedjük, és kiskanállal fahéjas habgaluskákat teszünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Lipta Zoltán mesterszakács receptje

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...