r
Nosalty Logó

Narancsleves habgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AGI-22
Narancsleves habgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 693 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 174 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    1032 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 693 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát, az édesítőszert, és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskákat elkészítjük.
  3. A tojásfehérjéket csipetnyi édesítővel kemény habbá verjük. Ezt követően evőkanállal egy edény forró vízbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve a hideg levesre tesszük.
  4. Végül tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12482
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy cukorbetegeket összefogó egyesülettől kaptam ajándékba - amit egy soproni sortársuk küldött be hozzájuk - egy diétás fogásokat tartalmazó kiadványukkal együtt. Abban javasolják, hogy a sorbitot folyékony mesterséges édesítővel helyettesítsük. Jelen hozzávalókkal elkészítve 182 kcalt, 27,8 g szénhidrátot tartalmaz (a szakértő szerint). CUKORBETEGEK és FOGYÓKÚRÁZÓK IS bátran fogyasszák! Isteni és különleges íze van, ünnepi alkalomra is megfelelő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!