Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-barackos gyümölcsleves

Tejszínes-barackos gyümölcsleves
Tejszínes-barackos gyümölcsleves
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beérett az eper, és most érik már a sárgabarack is, gondoltam, jól fog esni ebben a 40 fokos kánikulában egy finom és hideg gyümileves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebben a melegben akár főételként, de még desszertként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot ízlés szerint felkockázzuk, és az eperrel, a csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel  hideg vízben feltesszük főni. Nem főzzük, csak éppen megvárjuk, míg felforr.
  2. A pudingport a tejszínnel és a tejjel összekeverjük, majd a felforrt gyümölcsöket behabarjuk vele.
  3. Tálalni csak hidegen érdemes, a díszítés ízlés dolga. Gyors és nagyon finom nyári hűsítő.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 751
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, hideg gyümölcsleves, epres sárgabarackos leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
eper 55 dkg
sárgabarack 6 közepes db
habtejszín 2 dl
tej 2 dl
szegfűszeg 4 db
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 20 dkg