r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás csirke

Sandrine
Vörösboros-gombás csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

907
Kalória
46.5g
Fehérje
25.3g
Szénhidrát
57.1g
Zsír
428.7g
Víz
185.7g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2733 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3229 micro
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét előző nap megtisztítjuk, feldaraboljuk. A melleket és acombokat lebőrözzük, kicsontozzuk. Egy mélyebb tálbatesszük ahúsokat, és felöntjük annyi vörösborral,hogy ellepje.
  2. Egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  3. Másnap a húsokat kivesszük a pácléből (nem öntjük ki,még szükség lesz rá!). Sózzuk-borsozzuk, és kevés lisztbe forgatjuk.
  4. A szalonnakockákat kisütjük kevés olajon. A pörcöketfélretesszük.
  5. A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, ésa húsok minden oldalát hirtelen átpirítjuk rajta.
  6. A húsokat ezután áttesszük egy nagy lábosba, amiben később az egészet készre főzzük.
  7. A gombákat hideg vízben átöblítjük,sóval-borssal megpirítjuk, majd a kis hagymákat a cukron megkaramellizáljuk.
  8. A gomba és a hagyma is megy a lábosba a húsok tetejére. Erre kerül a fűszerkeverék.
  9. Az egészet nyakon öntjüka félretettpáclével és a maradék borral.
  10. Körülbelül1,5-2 óra alatt, közepes lángon,fedő alatt összefőzzük. Amikor a hús leválik a csontról, akkor biztosan jó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 105 p

A francia klasszikus, a coq au vin alapján készített étel, ez alkalommal nem kakasból, hanem tyúkból.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...