r
Nosalty Logó

Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb

Éva-Anyóca
Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

854
Kalória
54g
Fehérje
93.8g
Szénhidrát
26g
Zsír
215.2g
Víz
231.2g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
648.5mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 854 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 3414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 854 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3918.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    969 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    3277 micro
  • β-crypt
    763 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3428 micro
Összesen 3414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A jénaiba olajat teszünk, beleöntjük a mosott rizst, sózzuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és a jénai tetejét rátéve, a sütő középső rácsán, 40 percig főzzük-pároljuk, majd benn hagyjuk még 10 percre, amíg teljesen kipereg. Kivehetjük, fedjük le konyharuhával, és tartsuk melegen.
  2. A húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a pirospaprikát, a lecsókat ráöntjük, és elkeverjük, hagyjuk állni legalább 20 percet!
  3. Ezután a fűszeres húsokat belekanalazzuk a sütőzacskóba, lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán megsütjük-pároljuk.
  4. Ha készen van, kiöntjük egy másik jénaiba.
  5. Tálaljuk a párolt rizzsel a fűszerpaprikás-lecsós combokat, savanyú uborkát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Téli szünet volt. Sok teendő, intéznivaló, és nem feltétlenül szerettem volna minden nap, a konyhában lenni, reggeltől estig. Szeretjük a zacskóban készülő húsokat, mert minden egyben van, szükség szerint fő és párolódik, netán sül illetve pirul. Minden íz a zacskóban lévő alapanyagokat átjárja, kellemesen puha, szaftos, ízes lesz minden, főleg, ha szósz, tehát: paradicsomlé, lecsó, szójaszósz, méz, stb., bármi hasonló is kerül bele, akkor ténylegesen még több szaftja lesz. A köretet külön is elkészíthetjük, bár van már olyan zacskós étel, amibe a burgonya is belekerülhet. Nem kell sokat mosogatni utána. Sietős ebéd, vacsora, és amíg az étel összeállítva sül a sütőben, a háziasszony, bármilyen más teendőit el tudja látni. Egy óra múlva kb. kész a vacsora! S nem is kellett annyit kapkodni, idegeskedni. Ez az étel kifejezetten a fűszerpaprikáról szól, nagyon kellemes, finom ízt adott a húsnak. :-) Ennyi a történet.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...