r
Nosalty Logó

Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 854 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 3414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 854 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3918.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    969 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    3277 micro
  • β-crypt
    763 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3428 micro
Összesen 3414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A jénaiba olajat teszünk, beleöntjük a mosott rizst, sózzuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és a jénai tetejét rátéve, a sütő középső rácsán, 40 percig főzzük-pároljuk, majd benn hagyjuk még 10 percre, amíg teljesen kipereg. Kivehetjük, fedjük le konyharuhával, és tartsuk melegen.
  2. A húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a pirospaprikát, a lecsókat ráöntjük, és elkeverjük, hagyjuk állni legalább 20 percet!
  3. Ezután a fűszeres húsokat belekanalazzuk a sütőzacskóba, lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán megsütjük-pároljuk.
  4. Ha készen van, kiöntjük egy másik jénaiba.
  5. Tálaljuk a párolt rizzsel a fűszerpaprikás-lecsós combokat, savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

Savanyúság, finom bor, házi szörp. Megéri kísérletezni a finom fűszerpaprikával, a színe is gyönyörű, és  az íze is finom. Természetesen, aki nem ennyire szeretné a paprikát használni, tegyen bele kevesebbet. Az íze akkor is nagyon finom lesz. :-) A dupla mennyiségű víz azt jelenti: hogy a rizs kétszeres mennyiségét vesszük, egy mércés edénybe mérve. :-) Előbb a rizs, aztán a víz..-)))  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

Téli szünet volt. Sok teendő, intéznivaló, és nem feltétlenül szerettem volna minden nap, a konyhában lenni, reggeltől estig. Szeretjük a zacskóban készülő húsokat, mert minden egyben van, szükség szerint fő és párolódik, netán sül illetve pirul. Minden íz a zacskóban lévő alapanyagokat átjárja, kellemesen puha, szaftos, ízes lesz minden, főleg, ha szósz, tehát: paradicsomlé, lecsó, szójaszósz, méz, stb., bármi hasonló is kerül bele, akkor ténylegesen még több szaftja lesz. A köretet külön is elkészíthetjük, bár van már olyan zacskós étel, amibe a burgonya is belekerülhet. Nem kell sokat mosogatni utána. Sietős ebéd, vacsora, és amíg az étel összeállítva sül a sütőben, a háziasszony, bármilyen más teendőit el tudja látni. Egy óra múlva kb. kész a vacsora! S nem is kellett annyit kapkodni, idegeskedni. Ez az étel kifejezetten a fűszerpaprikáról szól, nagyon kellemes, finom ízt adott a húsnak. :-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?